با نزدیک‌تر شدن آمریکا به توافق با ایران، قیمت نفت کاهش یافت

نفت برنت به زیر ۶۴ دلار در هر بشکه رسید و در لندن تا ۳.۹ درصد کاهش یافت

پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که آمریکا و ایران به توافق بر سر برنامه هسته‌ای این کشور نزدیک‌تر شده‌اند، قیمت نفت برای دومین روز متوالی کاهش یافت.

نفت برنت به زیر ۶۴ دلار در هر بشکه رسید و در لندن تا ۳.۹ درصد کاهش یافت. قیمت نفت خام آمریکا نیز کاهش یافت و شرکت‌های نفتی در بازارهای سهام اروپا منجر به کاهش قیمت شدند.

کاهش قیمت نفت همزمان با اعلام ترامپ مبنی بر نزدیک شدن به توافق با ایران

ترامپ در دوحه به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم داریم به توافق با ایران نزدیک می‌شویم.»

پیش از این، قیمت‌ها کاهش یافته بود، زیرا ان‌بی‌سی گزارش داد که تهران حاضر است در ازای لغو تحریم‌ها، به نداشتن سلاح هسته‌ای متعهد شود و موضع دیرینه این کشور را تکرار کرد. ترامپ در اظهارات خود به گزارشی خبری استناد کرد که می‌گفت ایران با شرایط موافقت کرده است، اما توضیح بیشتری نداد.

کاهش قیمت نفت خام در روز پنجشنبه، آخرین حرکت در یک دوره طولانی از معاملات بی‌ثبات است. در اوایل این هفته، قیمت‌ها تا حدودی به دلیل تهدید رئیس جمهور برای اعمال فشار حداکثری بر صادرات نفت ایران افزایش یافت . مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران روز چهارشنبه گفت که امیدوار است ایالات متحده در دور بعدی مذاکرات بین دو کشور رویکرد واقع‌بینانه‌تری نشان دهد.

آرن لومان راسموسن ، تحلیلگر ارشد A/S Global Risk Management، گفت: «در کمتر از ۲۴ ساعت، روایت از اعمال تحریم‌های جدید ایالات متحده علیه ایران به گمانه‌زنی‌های فزاینده مبنی بر اینکه دستیابی به یک موفقیت دیپلماتیک ممکن است در دسترس باشد، تغییر کرده است.» «اگر توافقی حاصل شود، احتمال عرضه بیش از حد نفت قابل توجه در اواخر امسال را افزایش می‌دهد، به ویژه هنگامی که با افزایش تولید برنامه‌ریزی شده از سوی اوپک پلاس ترکیب شود.»

اگر توافقی حاصل شود، احتمال عرضه بیش از حد نفت قابل توجه در اواخر امسال را افزایش می‌دهد، به ویژه هنگامی که با افزایش تولید برنامه‌ریزی شده از سوی اوپک پلاس ترکیب شود.

آرن لومان راسموسن ، تحلیلگر ارشد A/S Global Risk Management

میانگین قیمت نفت برنت در این ماه تاکنون حدود ۶۳ دلار در هر بشکه بوده است که پایین‌ترین قیمت از سال ۲۰۲۱ است. این کاهش قیمت به کاهش فشارهای تورمی در اقتصادهای مصرف‌کننده کمک خواهد کرد، اما به خزانه تولیدکنندگان بزرگ آسیب می‌رساند. شرکت‌های شیل ایالات متحده در حال حاضر برنامه‌های هزینه‌های سرمایه‌ای خود را محدود کرده‌اند و عربستان سعودی سطح استقراض را افزایش داده است، زیرا قیمت‌های پایین از قبل نشانه‌هایی از آسیب را نشان می‌دهند.

آژانس بین‌المللی انرژی با اشاره به این که انتظار دارد رشد مصرف جهانی در ادامه سال کند شود، اعلام کرد که این آژانس به دلیل فشار ناشی از عدم قطعیت تجاری بر تقاضا، این پیش‌بینی را تقویت می‌کند.

توریل بوسونی ، رئیس بخش بازارهای نفت در آژانس بین‌المللی انرژی، در مصاحبه‌ای با تلویزیون بلومبرگ گفت: «ما نشانه‌های روشنی از کند شدن اقتصاد جهانی و کند شدن رشد تقاضای نفت می‌بینیم.»

اوایل این ماه، در اوج آشفتگی‌های تجاری، قیمت نفت به پایین‌ترین حد خود در چهار سال گذشته رسید، اما پس از اعلام کاهش تنش‌ها در اوایل هفته، بزرگترین افزایش چهار روزه خود را از ماه اکتبر تجربه کرد.

قیمت‌ها امسال به لطف دو عامل عدم قطعیت‌های تجاری و افزایش سریع‌تر از حد انتظار تولید توسط اوپک و متحدانش، بیش از ۱۴ درصد کاهش یافته است.

Related posts

نگاهی به تاثیر قیمت نفت بر اقتصاد غرب در ادوار مختلف

آرامکو عربستان قراردادهایی به ارزش ۹۰ میلیارد دلار با شرکت‌های آمریکایی امضا کرد

گلدمن ساکس می‌گوید ترامپ نفت ۴۰ تا ۵۰ دلاری را ترجیح می‌دهد