بدترین ضرر نیسان در ۲۵ سال گذشته، کارخانه‌ها تعطیل و اخراج ها آغاز می شوند

بدترین ضرر نیسان در ۲۵ سال گذشته، کارخانه‌ها تعطیل و اخراج ها آغاز می شوند

شرکت نیسان موتور پس از ثبت بزرگترین ضرر سالانه خود از زمان نجات این شرکت از ورشکستگی در ربع قرن پیش ، متعهد به تعطیلی هفت کارخانه و کاهش ۲۰ هزار شغل شد .

این خودروساز ژاپنی تصمیم گرفت از انتشار پیش‌بینی سود عملیاتی برای سال مالی منتهی به مارس ۲۰۲۶ خودداری کند و ضرر خالص ۶۷۰.۹ میلیارد ین (۴.۵ میلیارد دلار) را برای سالی که در ماه مارس به پایان رسید، گزارش کرد.

برنامه های نیسان برای فرار از بحران

ایوان اسپینوزا ، مدیرعامل تازه منصوب‌شده نیسان، روز سه‌شنبه در اولین جلسه توجیهی پس از گزارش درآمد خود از زمان تصدی این سمت در ماه آوریل گفت: «واقعیت روشن است. نیسان باید با فوریت و سرعت بیشتری به خودسازی اولویت دهد.»

اسپینوزا که از سال ۲۰۰۳ در نیسان سمت‌های مختلفی داشته است، در حال تسریع روند بازسازی این شرکت است. این خودروساز تا سال مالی ۲۰۲۷ هفت کارخانه تولیدی خود را تعطیل خواهد کرد و قرار است ظرفیت تولید سالانه آن از ۳.۵ میلیون دستگاه در سال گذشته به ۲.۵ میلیون دستگاه کاهش یابد. جزئیاتی در مورد اینکه کدام هفت کارخانه تعطیل خواهند شد، ارائه نشده است.

نیسان همچنین تأیید کرد که ۲۰ هزار شغل را حذف خواهد کرد، از جمله ۹۰۰۰ شغلی که در ماه نوامبر اعلام شده بود. این اقدامات با هدف کاهش هزینه‌ها به میزان ۵۰۰ میلیارد ین انجام می‌شود.

این خودروساز ژاپنی که در حال حاضر با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کند، به دلیل شکست خط تولید قدیمی خود در جلب نظر مصرف‌کنندگان در ایالات متحده و چین، برای بهبود کسب و کار خود با مشکل مواجه شده است. این خودروساز پیش از این نیز پس از شکست تلاش‌هایش برای ادغام با شرکت هوندا موتور در اوایل سال جاری، اکثر مدیران ارشد خود را جایگزین کرده بود و اکنون به شدت به یک راه نجات دیگر نیاز دارد.

واقعیت روشن است. نیسان باید با فوریت و سرعت بیشتری به خودسازی اولویت دهد.

ایوان اسپینوزا ،مدیرعامل نیسان

اسپینوزا در پاسخ به این سوال که آیا از به نتیجه نرسیدن معامله با هوندا پشیمان است، گفت که این خودروساز رقیب هنوز هم «یکی از کاندیداهای متعدد» در زمینه پروژه‌ها، مشارکت‌ها، ادغام، سرمایه‌گذاری‌های کلان و شرکت‌های تابعه است. با وجود ادغام ناموفق، نیسان و هوندا پیش از این اعلام کرده بودند که به رابطه استراتژیک خود با تمرکز بر خودروهای برقی و باتری‌ها ادامه می‌دهند.

اسپینوزا در مورد هر تاریخی برای همکاری جدید گفت: «من نمی‌توانم در حال حاضر جدول زمانی به شما ارائه دهم، اما ما به طور فعال روی آن کار می‌کنیم. هر چه زودتر، بهتر.»

تغییرات اسپینوزا نشان دهنده‌ی مسیری قاطع‌تر است که توسط مدیرعامل قبلی، ماکوتو اوچیدا، ایجاد شده بود. او به دلیل عدم قاطعیت کافی مورد انتقاد قرار گرفته بود. او در طول مذاکرات با هوندا، با اشاره به غرور نیسان و لزوم حفظ استقلال عملیاتی آن، عدم تمایل خود را به تعطیلی کارخانه‌ها ابراز کرد.

از زمان جدایی او، نیسان برنامه‌های گسترده‌تری برای کاهش تولید نشان داده و هفته گذشته اعلام کرد که از پیشنهاد ساخت کارخانه باتری در فوکوئوکا صرف نظر می‌کند تا بر بهبود وضعیت خود تمرکز کند.

اما حتی با وجود تعدیل نیرو، نیسان برای یافتن یک ناجی مالی با نبردی دشوار روبرو است.

شرکت صنایع دقیق هون های به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی پس از هوندا برای ادغام ظهور کرده بود، و رئیس هیئت مدیره آن، یانگ لیو، در ماه فوریه گفت که شرکتش در مورد همکاری بالقوه با نیسان و هوندا، زمانی که این دو شرکت در حال مذاکره برای ادغام بودند، صحبت کرده است. این شرکت تایوانی تولیدکننده آیفون، که با نام فاکسکان شناخته می‌شود تمایل خود را برای مونتاژ خودروهای برقی برای خودروسازان ژاپنی آشکار کرده و اوایل این ماه قراردادی را با شرکت میتسوبیشی موتورز برای انجام این کار امضا کرد .

Related posts

نیسان احتمالا تعدادی از کارخانه‌های خود در ژاپن و مکزیک را تعطیل می‌کند

موقعیت دشوار سیاست‌گذاران اقتصادی در ژاپن با افزایش شدید نرخ بهره

تحلیل: آیا نیسان می‌تواند به شرایط عادی بازگردد؟