چین ممنوعیت واردات هواپیما از بوئینگ را لغو کرد

به گفته افراد آگاه، چین پس از دستیابی به موفقیت در مذاکرات تجاری با ایالات متحده که به طور موقت تعرفه‌های هر دو طرف را کاهش داد، ممنوعیت یک ماهه بر واردات هواپیماهای شرکت بوئینگ توسط خطوط هوایی را لغو کرد .

این منابع که به دلیل محرمانه بودن اطلاعات نخواستند نامشان فاش شود، گفتند مقامات پکن این هفته به شرکت‌های هواپیمایی داخلی و سازمان‌های دولتی اعلام کرده‌اند که واردات هواپیماهای ساخت آمریکا می‌تواند از سر گرفته شود. یکی از این منابع افزود: به شرکت‌های هواپیمایی اختیار داده شده است تا تحویل را طبق زمان‌بندی و شرایط خود سازماندهی کنند.

از سرگیری تحویل هواپیماهای بوئینگ به چین

از سرگیری تحویل هواپیما به چین، یک پیشرفت فوری برای بوئینگ خواهد بود. این بهبود روابط در حالی رخ می‌دهد که دو اقتصاد بزرگ جهان با آتش‌بس تعرفه‌ای موافقت کرده‌اند و ایالات متحده تعرفه‌های ۱۴۵ درصدی خود بر اکثر واردات چین را به مدت ۹۰ روز به ۳۰ درصد کاهش می‌دهد. چین نیز موافقت کرده است که تعرفه‌های ۱۲۵ درصدی خود بر کالاهای آمریکایی را به ۱۰ درصد کاهش دهد و سایر اقدامات متقابلی را که از دوم آوریل علیه ایالات متحده اتخاذ کرده است، لغو کند. با این حال، اگر جنگ تعرفه‌ای در طول این مهلت سه ماهه حل و فصل نشود، از سرگیری تحویل هواپیماها می‌تواند کوتاه مدت باشد.

بوئینگ پس از رونمایی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از تعرفه‌ها بر اکثر شرکای تجاری اصلی خود که با عوارض تلافی‌جویانه چین مواجه شد، خود را در میانه‌ی این مناقشه‌ی تجاری گرفتار یافت. این امر باعث شد جت‌های بوئینگ از بازار برای شرکت‌های هواپیمایی چینی خارج شوند، در حالی که پکن به خطوط هوایی دستور داد واردات هواپیماهای این شرکت را متوقف کنند.

نشانه‌هایی از تنش‌زدایی بالقوه در اواخر آوریل پدیدار شد، زمانی که چین اعلام کرد مایل به حمایت از همکاری عادی با شرکت‌های آمریکایی است. پکن پیشنهاد داده بود که عوارض بالاتر بر برخی از واردات ایالات متحده، از جمله تجهیزات پزشکی، برخی مواد شیمیایی صنعتی و اجاره هواپیما را به حالت تعلیق درآورد.

چشم‌انداز عرضه جت‌های ۷۳۷ مکس جدید، علاقه زیادی را از هند گرفته تا مالزی و عربستان سعودی برانگیخته است، زیرا خطوط هوایی به دنبال راه‌هایی برای بهره‌برداری از این وضعیت هستند.

بلومبرگ

در حالی که لغو این ممنوعیت راه را برای از سرگیری تحویل‌ها هموار می‌کند، مشخص نیست که شرکت‌های هواپیمایی چین چه زمانی می‌توانند هواپیماهای مورد نیاز خود را دریافت کنند.

سخنگوی بوئینگ از اظهار نظر خودداری کرد، در حالی که اداره هوانوردی غیرنظامی چین بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

پس از آنکه مشتریان چینی از خرید تعداد انگشت‌شماری از این هواپیماها خودداری کردند، آنها به ایالات متحده بازگردانده شدند. در همین حال، بوئینگ هشدار داده بود که آماده است تا خریداران جایگزینی برای هواپیماهایی که به مقصد چین ارسال شده‌اند و هنوز تحویل داده نشده‌اند، پیدا کند. چشم‌انداز عرضه جت‌های ۷۳۷ مکس جدید، علاقه زیادی را از هند گرفته تا مالزی و عربستان سعودی برانگیخته است، زیرا خطوط هوایی به دنبال راه‌هایی برای بهره‌برداری از این وضعیت هستند.

با تحویل حدود ۵۰ جت بوئینگ به چین در سال جاری، این امر باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه یافتن خریداران جدید برای این شرکت هواپیماسازی می‌شود و همچنین تضمین می‌کند که پس از رسیدن هواپیماها به دست مشتریان خطوط هوایی، پرداخت‌های قابل توجهی به آنها انجام شود.

پیش‌بینی می‌شود چین در دو دهه آینده ۲۰ درصد از تقاضای جهانی هواپیما را به خود اختصاص دهد. در سال ۲۰۱۸، تقریباً یک چهارم تولید بوئینگ در آنجا به پایان رسید. اما این شرکت هواپیماسازی آمریکایی در سال‌های اخیر به دلیل تنش‌های تجاری و مسائل داخلی، سفارش عمده‌ای را در چین اعلام نکرده است.

در سال ۲۰۱۹، چین اولین کشوری بود که پس از دو سقوط مرگبار، پرواز هواپیماهای ۷۳۷ مکس را ممنوع کرد. اختلافات تجاری با دولت‌های بایدن و ترامپ نیز به تمایل چین به سفارش‌های ایرباس اس‌ای اروپا کمک کرد. سپس در سال ۲۰۲۴، بوئینگ در ژانویه، زمانی که یکی از درهای هواپیما در میانه پرواز ترکید، دچار بحران کیفیت شد.

نقش بوئینگ در تجارت به طور فزاینده‌ای در سیاست برجسته می‌شود. کاخ سفید هفته گذشته از یک پیمان تجاری با بریتانیا خبر داد ، از جمله یک قرارداد ۱۰ میلیارد دلاری برای فروش هواپیما به بوئینگ که شامل فروش ۳۲ فروند هواپیمای ۷۸۷-۱۰ دریم‌لاینر به بریتیش ایرویز می‌شود.

Related posts

رشد علی‌بابا برای فناوری چین، ناامیدکننده بود

شرکت‌های چینی در بحبوحه آشفتگی بازار به دریافت وام‌های بانکی روی می‌آورند

با افزایش نفوذ پکن، کلمبیا با چین قرارداد سرمایه‌گذاری امضا می‌کند